Cézár saláta recept

Cézár saláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2207

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A parmezán sajt utal ennek a salátának az olasz eredetére. Manapság, különösen Észak-Amerikában, egyetlen salátabár kínálatából sem hiányozhat.

4 személyre

  • 2 fej kötözősaláta
  • 5 vastag szelet fehér kenyér
  • 2 evőkanál dióolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tojás
  • 8 db szardellafilé
  • 1 db citrom
  • só és fekete bors
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 8 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A salátáról a külső leveleket eltávolítjuk, a többit megmossuk, salátacentrifugában megszárítjuk, és egy tálba tesszük.

A kenyérkockákhoz levágjuk a kenyér héját, és a belét 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a dióolajat és 2 evőkanál olívaolajat. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymaprésben összezúzzuk, és a serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a kenyérkockákat, és kevergetve ropogósra pirítjuk.

A tojást 1 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd hirtelen hideg vízbe mártjuk. A szardellafiléket darabokra vágjuk és félretesszük.

Az öntethez a citromot kifacsarjuk és 2 evőkanálnyi levet összekeverünk a maradék olajjal, egy kevés sóval és borssal, majd felütjük és hozzáadjuk a tojást.

Az öntetet elkeverjük a salátalevelekkel, végül a szardellafilét és a pirított kenyérkockákat is hozzáadjuk.

A parmezán sajtból vékony csíkokat vágunk le, és a salátára szórjuk.

A recept tápértéke:

1 adag: 523 kcal/2197 kJ energia, 27 g szénhidrát,18 g fehérje, 39 g zsír (ebből 9 g telített zsírsav),vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin.


Cézár saláta

Cézár saláta

A parmezán sajt utal ennek a salátának az olasz eredetére. Manapság, különösen Észak-Amerikában, egyetlen salátabár kínálatából sem hiányozhat.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés