Champignons alla caprese recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A legegyszerűbb saláta! Nyáron a grillezett húsokhoz ajánlom, de vegetáriánosoknak is kiváló étel. A sült barna csiperkében tálalt caprese nagyon ötletes!
- 6 db nagy barna bio csiperke
- só, őrölt bors frissen őrölve
- 5 evőkanál olívaolaj
A salátához:
- 8 db kemény, de édes paradicsom
- 1 db Zott mini mozzarella
- 1 teáskanál bio oregano
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívíolaj
- kevés frissen őrölt feketebors
- 1 mokkáskanál só
- 1 nagy marék ruccola saláta
- 50 cm alufólia
Elkészítés
A barna csiperkét én lehámozom, a szárát kitöröm, nem kell megmosni. Egy sütőtepsit alufóliával kibélelek, és olívával megkenem. A gombákat ráhelyezem fejjel lefelé, és sózom, borsozom, majd meglocsolom olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöm.
A salátához való ruccolát megmosom, és átcentrifugázom, hogy száraz legyen. A paradicsomot apróra vágom. A mozzarella golyókat félbe vágom. Egy tálkába teszem őket, sózom borsozom, a fokhagymát lereszelem bele. Megöntözöm olívával, és megszórom oregánóval. Jól összekeverem. A ruccolát tálra rendezem, a grillezett gombákat rárakom, és a caprese salátával megpakolom őket. Tálalásra készen.