Champignons alla caprese recept

Champignons alla caprese
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
365

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A legegyszerűbb saláta! Nyáron a grillezett húsokhoz ajánlom, de vegetáriánosoknak is kiváló étel. A sült barna csiperkében tálalt caprese nagyon ötletes!

4 személyre

  • 6 db nagy barna bio csiperke
  • só, őrölt bors frissen őrölve
  • 5 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 8 db kemény, de édes paradicsom
  • 1 db Zott mini mozzarella
  • 1 teáskanál bio oregano
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívíolaj
  • kevés frissen őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 nagy marék ruccola saláta
  • 50 cm alufólia

Elkészítés

A barna csiperkét én lehámozom, a szárát kitöröm, nem kell megmosni. Egy sütőtepsit alufóliával kibélelek, és olívával megkenem. A gombákat ráhelyezem fejjel lefelé, és sózom, borsozom, majd meglocsolom olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöm.

A salátához való ruccolát megmosom, és átcentrifugázom, hogy száraz legyen. A paradicsomot apróra vágom. A mozzarella golyókat félbe vágom. Egy tálkába teszem őket, sózom borsozom, a fokhagymát lereszelem bele. Megöntözöm olívával, és megszórom oregánóval. Jól összekeverem. A ruccolát tálra rendezem, a grillezett gombákat rárakom, és a caprese salátával megpakolom őket. Tálalásra készen.


Champignons alla caprese recepthez kapcsolódó receptek

Champignons alla caprese

Champignons alla caprese

A legegyszerűbb saláta! Nyáron a grillezett húsokhoz ajánlom, de vegetáriánosoknak is kiváló étel. A sült barna csiperkében tálalt caprese nagyon ötletes!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Champignons alla caprese recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2021. november 11. 12345
Nincs ebben semmi furcsa! A gombát hámozás után nem mossuk,ez ilyen egyszerű! Mivel sütve van!
100holdas - 2021. november 09. 12345
Nagyon jó ötlet, de megdöbbentő, hogy még ma is van olyan, aki lehámozza és nem mossa meg a gombát! Pont fordítva kell: főleg, ha szép friss, még akár nyersen is ehető a héjával együtt a gomba, főleg a csiperke. Viszont megmosni nagyon fontos. Nem is értem, hogy lehet ilyen receptet közzétenni...