Champignons alla caprese

Champignons alla caprese

A legegyszerűbb saláta! Nyáron a grillezett húsokhoz ajánlom, de vegetáriánosoknak is kiváló étel. A sült barna csiperkében tálalt caprese nagyon ötletes!

4 személyre

  • 6 db nagy barna bio csiperke
  • só, őrölt bors frissen őrölve
  • 5 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 8 db kemény, de édes paradicsom
  • 1 db Zott mini mozzarella
  • 1 teáskanál bio oregano
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívíolaj
  • kevés frissen őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 nagy marék ruccola saláta
  • 50 cm alufólia
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A barna csiperkét én lehámozom, a szárát kitöröm, nem kell megmosni. Egy sütőtepsit alufóliával kibélelek, és olívával megkenem. A gombákat ráhelyezem fejjel lefelé, és sózom, borsozom, majd meglocsolom olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöm.

A salátához való ruccolát megmosom, és átcentrifugázom, hogy száraz legyen. A paradicsomot apróra vágom. A mozzarella golyókat félbe vágom. Egy tálkába teszem őket, sózom borsozom, a fokhagymát lereszelem bele. Megöntözöm olívával, és megszórom oregánóval. Jól összekeverem. A ruccolát tálra rendezem, a grillezett gombákat rárakom, és a caprese salátával megpakolom őket. Tálalásra készen.