Cheddar sajtos pogácsa recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Sós ropogtatnivaló
- 35 dkg liszt + a gyúráshoz
- 1.5 evőkanál sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 2.25 kiskanál só
- 6.25 dl tejszín
- 10 dkg cheddar sajt
- 4 dkg vaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt sajtot.
A tésztát összegyúrjuk, majd belisztezett felületen még néhányszor átgyúrjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek (minél tovább gyúrjuk, annál kevésbé kel meg).
A tésztát 2,5 cm vastagra nyújtjuk, 4 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle, majd egymástól 5 cm-re egy tepsibe rendezzük őket, és 10 percet pihentetjük.
A megolvasztott vajjal megkenjük a pogácsák tetejét, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük, és még melegen tálaljuk.
Cheddar sajtos pogácsa recepthez kapcsolódó receptek
Cheddar sajtos pogácsa
Sós ropogtatnivaló