Cheddar sajtos pogácsa recept

Cheddar sajtos pogácsa

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1055

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sós ropogtatnivaló

10 személyre

  • 35 dkg liszt + a gyúráshoz
  • 1.5 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 2.25 kiskanál só
  • 6.25 dl tejszín
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt sajtot.

A tésztát összegyúrjuk, majd belisztezett felületen még néhányszor átgyúrjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek (minél tovább gyúrjuk, annál kevésbé kel meg).

A tésztát 2,5 cm vastagra nyújtjuk, 4 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle, majd egymástól 5 cm-re egy tepsibe rendezzük őket, és 10 percet pihentetjük.

A megolvasztott vajjal megkenjük a pogácsák tetejét, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük, és még melegen tálaljuk.


Cheddar sajtos pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Cheddar sajtos pogácsa

Cheddar sajtos pogácsa

Sós ropogtatnivaló

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés