Cheddar sajtos pogácsa

Cheddar sajtos pogácsa

Sós ropogtatnivaló

10 személyre

  • 35 dkg liszt + a gyúráshoz
  • 1.5 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 2.25 kiskanál só
  • 6.25 dl tejszín
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 4 dkg vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tejszínt és a lereszelt sajtot.

A tésztát összegyúrjuk, majd belisztezett felületen még néhányszor átgyúrjuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek (minél tovább gyúrjuk, annál kevésbé kel meg).

A tésztát 2,5 cm vastagra nyújtjuk, 4 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle, majd egymástól 5 cm-re egy tepsibe rendezzük őket, és 10 percet pihentetjük.

A megolvasztott vajjal megkenjük a pogácsák tetejét, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük, és még melegen tálaljuk.