Cheddarsajt-leves recept

Cheddarsajt-leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
3281

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Puha, krémes cheddar sajt leves recept

4 személyre

  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika
  • 0.5 db zöld kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl húsalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 25 dkg cheddar sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors

Elkészítés

A vajat egy edényben felhevítjük, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és az összezúzott fokhagymát, majd kb. 6 percig pároljuk őket.

Hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig keverjük. Ráöntjük a húsalaplét, és 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.

A lereszelt sajtot fokozatosan adjuk hozzá, mindig megvárva, míg teljesen fel nem olvad. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk.


Cheddarsajt-leves recepthez kapcsolódó receptek

Cheddarsajt-leves

Cheddarsajt-leves

Puha, krémes cheddar sajt leves recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés