Chilis-currys csirke wokban recept

5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
marcello

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
6306

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy távol-keleti ízesítésű egyszerű egytálétel, rengeteg fűszerrel, sem nem kínai sem nem indiai sem nem thai, inkább a három egyvelege. Kellemesen csípős és édes is egyben. Ha lesz róla képem, azt is felteszem majd!
4 személyre

  • 0.5 kg csirkemell, csíkokra vágva
  • 1 db vöröshagyma, félkarikákra szeletelve
  • 2 db sárgarépa, karikázva
  • 0.5 db piros, kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 1 doboz konzerv bébikukorica
  • 4 dl konzerv kókusztej (lehet kókuszporból és tejből is)
  • 6 dkg zöldborsó
  • 1 kávéskanál friss gyömbér, reszelve
  • őrölt koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál currypor
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 0.5 kávéskanál őrölt chili, vagy cayenne-i bors
  • 0.5 kávéskanál őrölt fahéj
  • korianderzöld
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár rizs
  • 1 doboz ananászkonzerv, ízlés szerint

Elkészítés

A felcsíkozott csirkemellfilét a felforrósított wokban (vagy teflonedényben) magas lángon, olajban megpirítjuk, és hozzáöntjük szójaszószt.

Ha kész a hús, kivesszük a wokból, és az edénybe újabb olajat öntve, beletesszük a wokba a fokhagymát, gyömbért a többi fűszert, és a félkarikákra szelt hagymát, sárgarépát, paprikát.

Öntünk rá 1-2 dl vizet, hogy a zöldségek könnyebben puhuljanak.

Ha a zöldség nagyjából ropogósra főtt/sült, hozzáadjuk a bébikukoricát, kevés zöldborsót (esetleg ananászt) és felöntjük a kókusztejjel. A kókusztej szinte kihagyhatatlan az ételből, ettől lesz kellemesen krémes és édes, ami kicsit elveszi a gyömbér és a chili csípősségéből.

Jó étvágyat hozzá, én ezt kéthetente megfőzöm!


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Chilis-currys csirke wokban

Ez egy távol-keleti ízesítésű egyszerű egytálétel, rengeteg fűszerrel, sem nem kínai sem nem indiai sem nem thai, inkább a három egyvelege. Kellemesen csípős és édes is egyben. Ha lesz róla képem, azt is felteszem majd!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Chilis-currys csirke wokban recepthez

thumb
vajdamarta - 2010. október 05.
Köszi-köszi Marcello! Mindenképpen ki fogom próbálni, de az első adandó alkalommal beszerzek 2-3 doboz kókusztejet is:)
thumb
marcello - 2010. október 05.
Márti! A kókusztejet kétféleképpen helyettesítheted: 1. Sűrű (min.2,8%-os) tejbe teszel mondjuk 5 deka kókuszreszeléket, és ezt lassú tűzön felforralod, majd leszűröd. Ha akarod, akkor besűríted egy kis főzőtejszínnel. 2. Ha nem akarsz bajlódni ennyit, akkor sima főzőtejszínt is tehetsz az ilyen fűszerezésű ételekbe, de akkor a kókusz selymes-édességét pótolnod kell 1ek mézzel vagy nádcukorral. Így a kókuszíz elmarad ugyan, de pótlásnak megteszi.
thumb
vajdamarta - 2010. október 05.
Huh, ez a gyömbéres-Wok-os csirke összefuttatta a nyálat a számban:). Marcello, mivel lehetne a kókusztejet helyettesíteni? Ha kb 5 dkg kókuszreszeléket kevés vízben felfőzöm, kinyomkodom, a levét kevés tejsűrítménnyel /kondenzált tej/ összekeverem, hasonló ízhatást érek el vele? 'Admin'-nak mi a véleménye? Sajnos, kókusztej nincs itthon, és a kisboltban sem...