Chilis-körmös bableves recept

Chilis-körmös bableves
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1575

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Próbáld ki ezt a bableves receptet egy kis medvehagymás pogácsával ebédre!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1.5 kg sertésláb (köröm)
  • 4 szál szál vegyes zöldség (2-2 szál)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 doboz konzerv chilis fehérbab
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy 3 gerezd)
  • 2 kiskanál fűszerpaprika (piros)
  • 1 db tojásból és lisztből készült galuska

Elkészítés

A körmöket jól megmossuk és egy 4 literes fazékban feltesszük főni sóval, egész borssal és fokhagymával. A zöldségeket és a vöröshagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, illetve kockázzuk. Olajon egy másik edényben megpároljuk a hagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 liter vízzel, belerakjuk a zöldségeket és az aprított petrezselymet.

Ha félig megpuhult, és időközben a köröm is megfőtt, akkor a húst leszedjük a csontról, a zöldségekhez adjuk, majd a chilis babot is hozzáadagoljuk. Jól elkeverjük, majd a főzőléből kiegészítjük a levest, és ha kell utána ízesítünk.

Mielőtt elkészülne, 1 tojásból és lisztből pici sóval galuskatésztát keverünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Amennyiben a zöldségek is megpuhultak, elkészült a leves.

Jó étvágyat hozzá!


Chilis-körmös bableves recepthez kapcsolódó receptek

Chilis-körmös bableves

Chilis-körmös bableves

Próbáld ki ezt a bableves receptet egy kis medvehagymás pogácsával ebédre!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Chilis-körmös bableves recepthez

thumb
Receptvarázs - 2013. április 12. 12345
Kedves Zsuzsa! Köszönjük, javítottuk a receptedet.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. április 12. 12345
Kedves Receptvarázs ,itt küldöm a levesem elkészítésének leírását!Köszönöm.Üdvüzlettel:Zsuzsa.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. április 12. 12345
A körmöket jól megmosom, és egy 4 literes fazékban felteszem főni, sóval, egész borssal és fokhagymával. A zöldségeket meghámozom és felkarikázom, illetve kockázom és a vöröshagymát is. Olajon egy másik edényben megpárolom a hagymát, fűszerpaprikával megszórom, sózom, borsozom, felöntöm 1 liter vízzel, és belerakom a zöldségeket és az aprított petrezselymet. Ha félig megpuhult, és időközben a köröm megfőtt, akkor a húst leszedem a csontról, és a zöldségekhez adom, majd a chilis babot is hozzáadagolom. Jól elkeverem, majd a főzőléből kiegészítem a levest, és ha kell utána ízesítek. Mielőtt elkészülne, 1 tojásból és lisztből, pici sóval galuskatésztát keverek, és beleszaggatom a levesbe. Amennyiben a zöldségek is megpuhultak, elkészült a leves. Jó étvágyat hozzá.
thumb
Receptvarázs - 2013. április 11. 12345
Kedves Zsuzsa! Írtunk ezügyben emailt! Megírnád itt hozzászólásban az elkészítést? Nagyon köszönjük! receptvarázs
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. április 10. 12345
Kedves Receptvarázs!Most az elkészítés maradt le!Egyszerűen nem értem mi van,de már minden receptem lassan dublán lessz,és hiányos.