Chilis-körmös bableves

Chilis-körmös bableves

Próbáld ki ezt a bableves receptet egy kis medvehagymás pogácsával ebédre!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1.5 kg sertésláb (köröm)
  • 4 szál szál vegyes zöldség (2-2 szál)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 doboz konzerv chilis fehérbab
  • 0.5 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy 3 gerezd)
  • 2 kiskanál fűszerpaprika (piros)
  • 1 db tojásból és lisztből készült galuska
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A körmöket jól megmossuk és egy 4 literes fazékban feltesszük főni sóval, egész borssal és fokhagymával. A zöldségeket és a vöröshagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, illetve kockázzuk. Olajon egy másik edényben megpároljuk a hagymát, fűszerpaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 liter vízzel, belerakjuk a zöldségeket és az aprított petrezselymet.

Ha félig megpuhult, és időközben a köröm is megfőtt, akkor a húst leszedjük a csontról, a zöldségekhez adjuk, majd a chilis babot is hozzáadagoljuk. Jól elkeverjük, majd a főzőléből kiegészítjük a levest, és ha kell utána ízesítünk.

Mielőtt elkészülne, 1 tojásból és lisztből pici sóval galuskatésztát keverünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Amennyiben a zöldségek is megpuhultak, elkészült a leves.

Jó étvágyat hozzá!