Chilis almazselé

Chilis almazselé

Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk egy frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé, vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik.

4 személyre

  • Hozzávalók 2 kisebb üveghez:
  • 5 dl almalé (100%-os)
  • 20 dkg cukor
  • 10 gr zselatin (por)
  • 2 teáskanál chili pasta (v. 2 db chili paprika apróra vágva)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az almalevet és a cukrot tegyük fel forrni, majd amikor már felforrt, adjuk hozzá a chili pastát (v. az apróra összevágott, kimagozott chili paprikát)

Ezután kevergetve, szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint, és addig kevergessük, még teljesen feloldódik.

Ezután töltsük bele üvegekbe a forró, de még folyékony keveréket, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre, és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.

Végül hagyjuk teljesen kihűlni, és megdermedni a zselét.

Az elkészült zselé lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után viszont tároljuk hűtőszekrényben.