Chilis rákleves recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Különleges ünnepi leves, azoknak, akik nem félnek kipróbálni más országok kulináris ízeit.
- 20 dkg fagyasztott, előfőzött királyrák
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 4 db újhagyma
- arasznyi póréhagyma
- 1 db piros húsú paprika
- 1 db zöld húsú paprika
- 4 db paradicsom
- 2 db közepes burgonya
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 db erőleveskocka
- 4 evőkanál fehérbor
- 3 db piros chilipaprika
- 3 db zöld chilipaprika
- 1 doboz vörösbabkonzerv
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 1 kiskanál citromlé
Elkészítés
A rákot felengedjük és lecsepegtetjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a többit egycentis kockákra, beleértve a hámozott, kimagozott paradicsomot, meg burgonyát is. A zöldségeket az olajon kevergetve 8-10 percig pároljuk, majd 1,5 liter vízzel felöntjük. A leveskockát beledobjuk, borral ízesítjük.
Közben a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük, és a babbal együtt a leveshez adjuk. Kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
Chilis rákleves recepthez kapcsolódó receptek
Chilis rákleves
Különleges ünnepi leves, azoknak, akik nem félnek kipróbálni más országok kulináris ízeit.
Hozzászólások a(z) Chilis rákleves recepthez
Némethné Zsuzsa - 2013. március 20.