Chipolata recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1800

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A disznótorok évszakában arra gondoltunk, itt az ideje a világ kolbászai egyesítésének, de legalábbis egy asztalra helyezésének. A következőkben néhány, úgy is mondhatnánk, jelentősebb kolbászt mutatunk be önöknek, reméljük, sikerrel. Az sem kerül hátrányos helyzetbe, akinek nincs otthon kolbásztöltő szerkezete. Egy nagyon egyszerű technikával, amit be is mutatunk, kolbász közeli állapotba tudjuk hozni az előkészített húst. A szívünkre vettük volna ugyanis, ha bárki kimarad a kolbászozás örömeiből. Higgyék el, van a merguez megismerése előtti és utáni élet, a boerewors kóstolása pedig új dimenziókat nyit, a boudin blanc (ami ugyan inkább hurkaféleség) nélkül pedig szimplán szegényebb lenne a világ. Győződjenek meg róla!

6 személyre

  • 3.3 kg sertéscomb
  • 50 dkg hátszalonna
  • 1 evőkanál zsálya
  • 1 kiskanál szárított hagyma
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1.5 kiskanál só
  • 1 evőkanál bors
  • 4.5 dl víz
  • 17 dkg zsemlemorzsa
  • kolbászbél

Elkészítés

Általában: Nem marad ki semmi jóból akkor sem, ha nincs kolbásztöltő gépe. Íme a technika, mellyel pótolhatjuk. A felkockázott húsokat külön-külön ledaráljuk, a kétféle darált húst a zsírral összedolgozzuk, és még egyszer, együtt is ledaráljuk. A fűszereket a masszában jól elkeverjük, és a húst bélbe vagy műbélbe töltjük. Amennyiben nincs kolbásztöltőnk, használjunk műanyag fóliát!.

A húsos keverékből kolbászhoz hasonló pogácsákat formázunk, majd egy műanyag fóliára helyezzük. A fólia két végét szaloncukorszerűen összecsavarjuk. A fóliát az összetekert végeinél fogva sík felületen addig hengergetjük, amíg a hús kolbászformát nem ölt. Hűtőbe rakjuk és sütés előtt a fóliát eltávolítjuk

Chipolata: A húst és a szalonnát összevágjuk, ledaráljuk, robotgépben pépesítjük, majd állni hagyjuk.

A fűszereket a vízbe keverjük, majd beletesszük a zsemlemorzsát is, összekeverjük a darált hússal, majd a 28 mm átmérőjű bélbe töltve 3 centiméteres kolbászkákat készítünk.


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Chipolata

A disznótorok évszakában arra gondoltunk, itt az ideje a világ kolbászai egyesítésének, de legalábbis egy asztalra helyezésének. A következőkben néhány, úgy…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés