Chips burgonyából és céklából recept

Chips burgonyából és céklából
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
8626

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


krumpli chips és cékla chips, házilag!

4 személyre

  • 2 db cékla
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 db burgonya (nem szétfövő)

Mártogatószósz földimogyorókrémből

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kiskanál őrölt koriander
  • 1 nagy mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.5 kiskanál őrölt római kömény
  • 4 evőkanál darabos földimogyorókrém

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütőnél 200 °C, gázsütőnél 4.-5. fokozat). Béleljünk ki három tepsit sütőpapírral. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát és a céklát, töröljük szárazra konyhai papírtörlővel, majd gyaluljuk le őket 3 mm vastag szeletekre. Tegyük egy-egy lapos tálra külön a burgonya- és a céklaszeleteket, és csepegtessünk rájuk 1-1 evőkanál olajat. Forgassuk meg a szeleteket az olajban, hogy minden oldaluk olajos legyen. A burgonya- és a cékladarabokat egyenként tegyük át a tepsikbe, és hintsük meg őket sóval.

Süssük a szeleteket forró sütőben kb. 35 percig, közben időnként fordítsuk meg őket. A burgonya süljön ropogósra és aranybarnára, a cékla legyen kemény és száraz. Ha elkészültek, vegyük ki őket a sütőből, és süteményrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Közben készítsük el a mártogatószószt. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát. Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk benne 2 percig a hagymát. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a fűszereket, majd pirítsuk rövid ideig. Ezután keverjük hozzá a mogyorókrémet, a szójaszószt, a mézet és 4 evőkanál vizet. Alacsony hőfokon melegítsük keveréket, amíg krémes állagú szószt nem kapunk. Vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a citromlevet. Hagyjuk kihűlni, majd kínáljuk a chipsszel együtt.

A recept tápértéke:

Adagonként: 260 kcal (1084 kJ), 7 g fehérje, 18 g zsír, 17 g szénhidrát


Chips burgonyából és céklából recepthez kapcsolódó receptek

Chips burgonyából és céklából

Chips burgonyából és céklából

krumpli chips és cékla chips, házilag!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés