Chorizós-babos nacho recept

Chorizós-babos nacho
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2725

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a rakott finomság biztosan emlékezetes lesz a hagyományos ízek kedvelői számára is. Sok-sok kolbász, bab, fokhagyma és sajt. Mm...

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg chorizo kolbász
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.25 kiskanál kömény
  • 50 dkg pinto bab
  • 0.5 kiskanál csilipor
  • 0.25 kiskanál só
  • 3 dl víz
  • kukoricás tortillachips
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 db jalapeńo paprika
  • 35 dkg reszelt cheddar sajt
  • 2 d tejföl
  • 1 evőkanál lime-lé
  • friss koriander

Elkészítés

A chorizót a fokhagymával és a köménnyel együtt megpirítjuk, majd a serpenyőből kivéve a zsírt szalvétával leitatjuk róla.

A serpenyőben maradt kolbászzsírhoz hozzáadjuk a babot és a csiliport, megsózzuk és hozzáöntjük a vizet. Közepes lángon alaposan átmelegítjük, közben egy fakanállal masszává nyomkodjuk, majd levesszük a tűzről.

A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Egy tűzálló edény alján elhelyezünk egy réteg tortillachipset, rákanalazzuk a babos massza, a chorizo, a vékony karikákra vágott hagyma, a jalapeńo paprika és a sajt felét, majd újabb chipsréteget rakunk rá, végül – az előbbi sorrendben – a többi hozzávalót is rárétegezzük. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt a tetején meg nem olvad.

A tejfölt elkeverjük a lime-lével és egy csipet sóval, megöntözzük vele a nacho tetejét, és megszórjuk friss korianderrel. Melegen tálaljuk.


Chorizós-babos nacho recepthez kapcsolódó receptek

Chorizós-babos nacho

Chorizós-babos nacho

Ez a rakott finomság biztosan emlékezetes lesz a hagyományos ízek kedvelői számára is. Sok-sok kolbász, bab, fokhagyma és sajt. Mm...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés