Churros recept

Churros
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
5828

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A churro, amit gyakran spanyol fánkként emlegetnek, talán a mi égetett tésztánkhoz áll legközelebb, ami ugye a képviselő- vagy eklerfánkunk alapja. Természetesen Spanyolországban és a spanyol ajkú országokban a legnépszerűbb, beleértve a karib világot is. A kiejtés lehet a titka, ott tudják elég szépen mondani: csurró.

4 személyre

  • 2.5 dl víz
  • 2.5 evőkanál + 10 dkg cukor
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 evőkanál étolaj + a sütéshez
  • 15 dkg liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Egy kisebb főzőedényben összekeverjük a vizet és a 2,5 evőkanál cukrot, a sót és a 2 evőkanál olajat, felforraljuk, és a tűzről levesszük.

Azonnal hozzáadjuk a lisztet, labdaccsá formázzuk, és a tésztát egy habzsákba töltjük.

A tésztából csillagcsövön keresztül bő forró olajba 12-15 cm-es csíkokat nyomunk, és aranybarnára sütjük.

A fahéjat összekeverjük a maradék cukorral, és a forró churrókat megforgatjuk benne.


Churros recepthez kapcsolódó receptek

Churros

Churros

A churro, amit gyakran spanyol fánkként emlegetnek, talán a mi égetett tésztánkhoz áll legközelebb, ami ugye a képviselő- vagy eklerfánkunk alapja. Természetesen Spanyolországban és a spanyol ajkú országokban a legnépszerűbb, beleértve…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Churros recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. március 28.
Fincsi,nagyon szeretem!