Churros - spanyol fánk recept

Churros - spanyol fánk
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
718

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha farsang, akkor fánksütés!

4 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 16 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 db tojás
  • 0.5 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Tejszínes csokoládé hozzávalói:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

A tejet tegyük fel melegedni a vajjal, a cukorral, és egy csipet sóval. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett, öntsük hozzá a sütőporral összekevert lisztet. Ezután kevergetve addig pirítsuk a tésztát még elválik a az edény falától. (pár percig kevergetve pirítsuk a tésztát, nem kell félni, nem fog leégni)

Ezután a tésztát hagyjuk kb. 5 percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és robotgéppel keverjük simára a masszát. (minden egyes tojással keverjük alaposan össze)

Az elkészült masszát ezután kanalazzuk habzsákba, vagy kekszkinyomóba.

Egy serpenyőbe tegyünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Ezután nyomjunk bele ízlés szerinti hosszú tésztacsíkokat, majd süssük szép pirosra a fánkokat. A megsült fánkokat szedjük ki papírtörlőre.

A csokoládét tördeljük bele egy habüstbe, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd keverjük szép simára.

A kisült fánkokat ízlés szerint még melegen meghempergethetjük vaníliás porcukorba, majd a tejszínes csokoládéval kínáljuk. (frissen kisütve, melegen a legfinomabb, ezért érdemes közvetlenül tálalás előtt sütni)


Churros - spanyol fánk recepthez kapcsolódó receptek

Churros - spanyol fánk

Churros - spanyol fánk

Ha farsang, akkor fánksütés!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés