Cinnabon - fahéjas csiga recept

Cinnabon - fahéjas csiga
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
135

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vacsorára sütöttem meg ezt az őrült finom cinnabon - fahéjas csigát. Nálunk nagyon közkedvelt lett ez a puha, foszlós, kelt tésztás, fahéjjal ízesített péksütemény ... aminek a tetején nagyon finom krémsajt található, az pedig pirított dióval van megszórva. Reggelire vagy vacsorára egy pohár hideg tej mellé fenomenális! Ezt mindenkinek kötelező elkészíteni ... valami brutál finom! ;)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dl tej (langyos)
  • 8 dkg ráma margarin (olvasztott)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • csipet só

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg porcukor
  • 40 g őrölt fahéj
  • 6 dkg ráma margarin (olvasztott)

Krém hozzávalói:

  • 200 g krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 30 ml vanília aroma
  • 10 dkg szóráshoz: kb. 10 dkg vágott, pirított dió

Elkészítés

Elkészítés:

1. A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

2. Közben megpirítjuk a diót, és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

3. A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb. 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnak és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb. 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe belerakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük.

5. Amíg pihen addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.

6. A pihentetett csigákat előmelegített sütőben180 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére (1 evőkanál) rákanalazzuk a krémet, és végül megszórjuk a pirított dióval.


Cinnabon - fahéjas csiga recepthez kapcsolódó receptek

Cinnabon - fahéjas csiga

Cinnabon - fahéjas csiga

Vacsorára sütöttem meg ezt az őrült finom cinnabon - fahéjas csigát. Nálunk nagyon közkedvelt lett ez a puha, foszlós, kelt tésztás, fahéjjal ízesített péksütemény ... aminek a tetején nagyon finom krémsajt található, az pedig pirított…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés