Ciprusi sertésnyárs mentás-uborkás joghurttal recept

Ciprusi sertésnyárs mentás-uborkás joghurttal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
463

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ciprusi rablóhús recept

4 személyre

  • 1 kg sertéslapocka
  • só, bors (ízlés szerint)
  • 4 db újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4 db pita

A páchoz:

  • 2.5 dl vörösbor
  • 2 kiskanál szárított oregánó
  • 2 kiskanál őrölt római kömény
  • 2 kiskanál nagy szemű só
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma

A joghurthoz:

  • 1 db közepes uborka
  • 3.75 dl joghurt
  • 2 evőkanál szezámolaj (vagy olívaolaj)
  • 1 kis csokor menta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • nagy szemű só

Elkészítés

A pác hozzávalóit összekeverjük, és a 1,5 cm-es kockákra vágott húst szobahőmérsékleten 2 órán át pácoljuk benne (vagy 1 éjszakára a hűtőbe tesszük).

A joghurthoz a meghámozott és kimagozott uborkát apróra vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, az apróra vágott mentát és fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk.

A sütőt grillfokozaton előmelegítjük. A húsról leöntjük a pácot és félretesszük, a húskockákat 4 nyársra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy alufóliával kibélelt tepsibe rendezzük. (Ha fanyársat használunk, ne látszódjon ki a nyárs vége, mert megég.)

A tepsit a sütő középső rácsára tesszük. A pácot felforraljuk, időnként meglocsoljuk vele a nyársakat, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Grillserpenyőben is elkészíthetjük.)

Megszórjuk a vékonyra szelt újhagymával és a felaprított petrezselyemmel, és meleg pitával, valamint a joghurttal tálaljuk.


Ciprusi sertésnyárs mentás-uborkás joghurttal recepthez kapcsolódó receptek

Ciprusi sertésnyárs mentás-uborkás joghurttal

Ciprusi sertésnyárs mentás-uborkás joghurttal

Ciprusi rablóhús recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés