Citrom szelet

Citrom szelet

Egy igazán finom citrom szelet recept, még a nagymamám is így készítette. Karácsonykor nálunk elmaradhatatlan.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsír
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
  • 0.5 dkg szalalkáli

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg tortabevonó csoki
  • 0.5 l tej
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és a tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A krémhez tejben elkeverjük a lisztet a cukorral, és lassú tűzön sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt péphez adjuk, elkeverjük. Ezután a citrom levével és héjával ízesítjük. Ehhez még fél liter tejjel 1 vaníliapudingot hozzáfőzünk, és ha kihűlt, összekeverjük mindkettőt. A lapokat megtöltjük csokival, leöntjük, és másnap szeleteljük.