Citrom torta babapiskótával recept

Citrom torta babapiskótával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
2046

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 db tojásból piskóta
  • 20 dkg babapiskóta
  • 5 dl tejföl
  • 12 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom
  • 0.5 liter tejszín

Elkészítés

A két piskótát megsütjük, majd nekilátunk a krémnek.

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a citromos krémbe.

Az alsó piskóta lapot megkenjük a krém felével, majd kirakjuk babapiskótával, rákenjük a krém másik felét, és beborítjuk a másik piskótalappal.

Jól lehűtjük, legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Másnap finomabb, és a babapiskótának is meg kel puhulnia.


Citrom torta babapiskótával recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés