Citromdzsem télire

Citromdzsem télire

Ennek a citromdzsemnek nagyon finom, pikáns íze van. Érdemes kipróbálni a receptet. A fűszerektől lett sötétebb, de ez nem ront a minőségén.

4 személyre

  • 8 db citrom
  • 50 dkg befőzőcukor
  • 2 db csillagánizs (3 db)
  • 5 levél citromfű (vagy 6 levél)
  • 1 csomag bourbon vaníliáscukor
  • 1 kk Kotányi szárított citromhéj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Természetesen olyan citromokat vettem, amiket viasszal kezeltek, és a héjukból a Limoncellónak valót készítettem elő.

A citromokat a fehér héjuktól is megtisztítjuk, és kockákra vagdaljuk. Egy erre a célra alkalmas edénybe tesszük, és a befőző cukorral összekeverjük. 1 órát hagyjuk állni.

A citromfűvet apróra vágjuk, és hozzátesszük a citromokhoz, majd a csillagánizst, a szárított citromhéjat és a vaníliáscukrot is. Felforraltjuk és kb. 10 percig főzzük, majd eltávolítjuk belőle a csillagánizst. Azon forrón üvegekbe szedjük, és légmentesen lezárjuk a lapkával.

Hideg helyre tesszük, pl. a kamrába.