Citromfüves-kókuszos marhaoldalas recept

Citromfüves-kókuszos marhaoldalas
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2811

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 kg marhaoldalas
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 db csillagánizs
  • 1 db csilipaprika
  • 1 ujjnyi galanga
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 2 szál thai citromfű fehér része
  • 5 dl kókusztej
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál halszósz
  • 4 evőkanál lime-lé
  • 1 dl marhahúsalaplé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az oldalast megforgatjuk

a lisztben, és a felesleget lerázzuk róla.

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, a hús

mindkét oldalát barnára sütjük benne (2-3 perc),

majd kivesszük a serpenyőből.

A serpenyőbe tesszük a csillagánizst, a négybe vágott

csilit, a karikára vágott galangalt és gyömbért, valamint

az apróra vágott citromfüvet, és addig pirítjuk,

míg illatozni nem kezd (1-2 perc).

Hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot, a halszószt és

a lime-lét, hozzáöntjük az alaplét, végül beletesszük

az oldalast, és fedő alatt 1½ óráig sütjük a sütőben.

Ekkor levesszük a fedőt, és még ½ óráig sütjük, amíg

a hús teljesen meg nem puhul.


Citromfüves-kókuszos marhaoldalas recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés