Citromhab földieperrel recept

Citromhab földieperrel
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2787

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A napérlelte, friss citrom ízétől bizonyára felpezsdülünk, amikor belekóstolunk ebbe a habba. A szokásos tojást és tejszínhabot zselatinnal és joghurttal helyettesítjük, így a desszert sokkal könnyebb és egészségesebb lesz.

8 személyre

  • 35 dkg földieper
  • 1 tasak (1 5 dkg) zselatinpor
  • 1.25 dl hideg víz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1.25 dl frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3 dl zsírszegény natúr joghurt

Elkészítés

Az epret megtisztítjuk, vastagra felszeleteljük, és félretesszük. A hideg víz felét egy kis tálba öntjük, és beleszórjuk a zselatint. Várunk 5 percet, amíg a zselatin felszívja a vizet.

A maradék vizet a cukorral, a citrom héjával és levével, az olajjal és a tojással egy közepes méretű tálban simára keverjük. Állandó kevergetés mellett, lassú tűzön felforrósítjuk. Belekeverjük, és teljesen feloldjuk benne a zselatint.

Levesszük a lángról, és egy közepes méretű tálba öntjük. Megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, közben időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot. Kikészítünk nyolc desszertes tálkát, és rétegesen megtöltjük eperrel és citromhabbal. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük legalább 3 órára, vagy amíg megdermed.

Tipp:

Narancshab: A reszelt citromhéjat és a citromlevet reszelt narancshéjjal és narancslével helyettesítjük. Ízlés szerint más gyümölcsöt is tehetünk a habba: feketeáfonyával, málnával és karikára vágott banánnal is finom.

Miért egészséges?

• Zselatinnal sokféle zsírszegény, habos desszertet készíthetünk, hiszen segítségével zsír hozzáadása nélkül is megszilárdíthatjuk az adott tejterméket. Ez a desszert C-vitaminban és kalciumban gazdag.

A recept tápértéke:

Energia 132 kcal, zsír 3 g, (ebből telített 0,5 g), fehérje 3 g, szénhidrát 25 g, nátrium 46 mg (só 0,11 g), élelmi rost 0,5 g.


Citromhab földieperrel

Citromhab földieperrel

A napérlelte, friss citrom ízétől bizonyára felpezsdülünk, amikor belekóstolunk ebbe a habba. A szokásos tojást és tejszínhabot zselatinnal és joghurttal helyettesítjük, így a desszert sokkal könnyebb és egészségesebb lesz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés