Citromhabos ribizlikocka - sütés nélkül recept

Citromhabos ribizlikocka - sütés nélkül
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3001

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Friss vagy mirelit ribizliből, ill. más bogyós gyümölcsből készítjük el ezt a kiadósan könnyű citromos desszertet, melynek piskóta helyett háztartási keksz az alapja.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

25x18-as méretű lapos tálba valóhoz:

  • 30 dkg háztartási keksz

Vaníliás krém:

  • 1.2 dl tej
  • 230 gr Házi krémes krémpor /Dr Oetker/

A krémre szórni:

  • 30 dkg ribizli

Citromos hab:

  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • 3 dl Meggle cukrászhab tejszín

Díszítés:

  • 10 dkg ribizli

Elkészítés

Soronként kötésben a tálba rakosgatjuk a kekszek felét, hogy jól fogjon a szeletelésnél. A tasakon előírtnál több hideg tejjel felverjük a főzés nélküli krémport, így megfelelően kenhető lesz, és a keksz is jól be tudja szívni. A harmadát rákenjük a kekszre, a maradék kekszet ugyancsak kötésben ráhelyezzük. A hézagokat félbevágott keksszel töltjük ki. Vastagon megkenjük a többi krémmel, rászórjuk a ribizlit.

A citrom levét elkeverjük a mézben. Felverjük a tejszínt, és amikor már majdnem kemény, belecsorgatjuk a citromos mézet, tovább verjük, amíg kellő állagú lesz. (Ne verjük túl, mert kicsapódik a növényi zsír...) Vastagon rákenjük a ribizlis vaníliakrémre. Pár órát hűtőben pihentetjük, amíg meglágyul a keksz. Tálalásnál kockára vágjuk, ribizli szemekkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Citromhabos ribizlikocka - sütés nélkül recepthez kapcsolódó receptek

Citromhabos ribizlikocka - sütés nélkül

Citromhabos ribizlikocka - sütés nélkül

Friss vagy mirelit ribizliből, ill. más bogyós gyümölcsből készítjük el ezt a kiadósan könnyű citromos desszertet, melynek piskóta helyett háztartási keksz az alapja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés