Citromkrémes birsalma desszert recept

Citromkrémes birsalma desszert
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
842

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Birsalmaszezonban, de a télire elraktározott birsből bármikor finom desszert is készülhet.

3 személyre

  • A birsalmapüréhez:
  • 50 dkg birsalma
  • 5 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg

A citromkrémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 1 db citrom héja és leve

A tetejére:

  • 1 dl 30%-os habtejszín
  • 2 db vaníliás keksz a poharak aljába

Elkészítés

A birsalma közepét kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket és puhára főzzük. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, majd a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.

A citromkrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre és lassú tűznél, állandó keverés mellet besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás.

Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük. A tejszínt jó keményre felverjük, majd csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk. A poharakba belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, aminek a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal, vagy pisztáciával. 3 nagyobb kehelyben, vagy 4 adag kisebb tálkában tálaljuk.


Citromkrémes birsalma desszert recepthez kapcsolódó receptek

Citromkrémes birsalma desszert

Citromkrémes birsalma desszert

Birsalmaszezonban, de a télire elraktározott birsből bármikor finom desszert is készülhet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés