Citromkrémes piskóta recept

Citromkrémes piskóta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Anikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
12

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretem variálni a recepteket. Itt is kölcsön vettem a néger kocka alaptésztáját, és egy alapkrémet,amibe reszelt citrom héját és fél citrom levét csempésztem.
10 személyre

  • A piskótához:
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tej
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fél citrom kifacsart leve

Elkészítés

A piskótát a következőképpen készítem el: Kimérem a cukrot,majd a tojások sárgájával habosra keverem.

A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport.

Majd először beleöntöm a tejet a sárgájás masszába, utána a sütőporos,kakaós lisztet,és egyneművé keverem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy margarinnal kikent,lisztezett tepsibe öntöm.

180 fokos sütőben 30 percig sütöm.

A krémet így készítem el: a tejbe belekanalazom a lisztet,majd sűrűre főzőm. Amikor kész, félreteszem,hogy kihűljön.

Amíg hűl, a cukrot kikverem a margarinnal, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat,és a fél citrom levét. Ezzel is kikeverem.

Majd a kihűlt lisztes masszához adom,és alaposan kikeverem.

Ha picit folyékony, tegyük hűtőbe kb 10-15 percre.

Ha kihűlt a piskóta, kettévágom. Egyenletesen elsimítom a krémet az alsó lapon,majd ráteszem a tetejét, és mélyhűtőb teszem egy éjszakára.

Másnap csodásan szeletelhető, és a citrom is alaposan "megérik benne".

Jó nassolást kívánok! :)


Citromkrémes piskóta

Citromkrémes piskóta

Szeretem variálni a recepteket. Itt is kölcsön vettem a néger kocka alaptésztáját, és egy alapkrémet,amibe reszelt citrom héját és fél citrom levét csempésztem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés