Citromkrémes piskóta recept

Citromkrémes piskóta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Anikó

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
134

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretem variálni a recepteket. Itt is kölcsönvettem a néger kocka tésztáját és egy krémet, amelybe citrom lereszelt héját és fél citrom levét csempésztem.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tej

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0 db citrom kifacsart leve

Elkészítés

A piskótát a következőképpen készítem el:

Kimérem a cukrot, majd a tojások sárgájával habosra keverem.

A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport.

Majd először beleöntöm a tejet a sárgájás masszába, utána a sütőporos,kakaós lisztet,és egyneművé keverem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy margarinnal kikent,lisztezett tepsibe öntöm.

180 fokos sütőben 30 percig sütöm.

A krémet így készítem el: a tejbe belekanalazom a lisztet, majd sűrűre főzőm. Amikor kész, félreteszem hűlni.

Amíg hűl, a cukrot kikverem a margarinnal, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat,és a fél citrom levét. Ezzel is kikeverem.

Majd a kihűlt lisztes masszához adom,és alaposan kikeverem.

Ha picit folyékony, tegyük hűtőbe kb. 10-15 percre.

Ha kihűlt a piskóta, kettévágom. Egyenletesen elsimítom a krémet az alsó lapon,majd ráteszem a tetejét, és mélyhűtőb teszem egy éjszakára.

Másnap csodásan szeletelhető, és a citrom is alaposan "megérik benne".

Jó nassolást kívánok! :)


Citromkrémes piskóta recepthez kapcsolódó receptek

Citromkrémes piskóta

Citromkrémes piskóta

Szeretem variálni a recepteket. Itt is kölcsönvettem a néger kocka tésztáját és egy krémet, amelybe citrom lereszelt héját és fél citrom levét csempésztem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés