Citromos-áfonyás muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Citromos-áfonyás muffin recept - Igazán páratlan finomság ez az omlós áfonyás muffin könnyű citrommázzal a tetején. Muszáj kipróbálni ezt a receptet, a család és a barátok imádni fogják!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávaló 12 muffinhoz:
- 12 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1.2 dl félzsíros tej
- 2 evőkanál citromlé
- 2 kiskanál reszelt citromhéj
- 20 dkg liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 20 dkg friss vagy fagyasztott fekete áfonya
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 kiskanál olvasztott vaj
- 0.25 kiskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Egy nagy edényben habosra verjük a vajat, valamint a cukrot. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és alaposan összedolgozzuk a masszával. Összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd az egészet lazán belekeverjük a krémes masszába. Végül beleforgatjuk a fekete áfonyát.
A muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük. 200 °C-on 25-30 percig sütjük (akkor van készen, ha a sütemény közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Az elkészült muffinokat 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd sütőrácsra helyezzük.
Egy kis tálkában összekeverjük a porcukrot, citromlevet, a vajat és a vaníliát, majd az így elkészített mázzal meglocsoljuk a meleg muffinokat.
A szerkesztő megjegyzése: Amennyiben fagyasztott áfonyát használunk, ne olvasszuk fel. Így elkerülhetjük, hogy a tészta elszíneződjön.