Citromos-áfonyás muffin

Citromos-áfonyás muffin

Citromos-áfonyás muffin recept - Igazán páratlan finomság ez az omlós áfonyás muffin könnyű citrommázzal a tetején. Muszáj kipróbálni ezt a receptet, a család és a barátok imádni fogják!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávaló 12 muffinhoz:

  • 12 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1.2 dl félzsíros tej
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 20 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott fekete áfonya

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kiskanál olvasztott vaj
  • 0.25 kiskanál vaníliaaroma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy nagy edényben habosra verjük a vajat, valamint a cukrot. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és alaposan összedolgozzuk a masszával. Összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd az egészet lazán belekeverjük a krémes masszába. Végül beleforgatjuk a fekete áfonyát.

A muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük. 200 °C-on 25-30 percig sütjük (akkor van készen, ha a sütemény közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Az elkészült muffinokat 5 percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd sütőrácsra helyezzük.

Egy kis tálkában összekeverjük a porcukrot, citromlevet, a vajat és a vaníliát, majd az így elkészített mázzal meglocsoljuk a meleg muffinokat.

A szerkesztő megjegyzése: Amennyiben fagyasztott áfonyát használunk, ne olvasszuk fel. Így elkerülhetjük, hogy a tészta elszíneződjön.