Citromos-fokhagymás csirke recept

Citromos-fokhagymás csirke
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2664

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű finom hétköznapi ebéd fő fogása - Citromos-fokhagymás csirke

4 személyre

  • 1 kg felső csirkecomb filézve - 10 részre vágva
  • 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve pucolatlanul
  • 2 db alaposan megmosott citrom - 8 részre vágva
  • 1 szűk marék friss kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyük a csirkecombfiléket egy magas falú tepsibe a fokhagymával, a citrommal és a kakukkfűvel együtt (a leveleket egyszerűen húzzuk le a száráról, és egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz).

2. Locsoljuk meg az olajjal, a kezünkkel jó alaposan forgassuk össze, majd rendezzünk el mindent egyenletesen a tepsiben.

3. Locsoljuk meg a fehérborral, őröljünk rá frissen egy kis borsot, sózzuk meg, fedjük le szorosan alufóliával, és tegyük a sütőbe 2 órára, hogy a lassú tűz jól kihozza és összeérlelje az ízeket.

4. Ezután vegyük le a fóliát, tekerjük fel a sütőt 200 °C-ra grillezőre, és süssük gyönyörű aranybarnára és csodálatosan ropogósra.


Citromos-fokhagymás csirke recepthez kapcsolódó receptek

Citromos-fokhagymás csirke

Citromos-fokhagymás csirke

Egyszerű finom hétköznapi ebéd fő fogása - Citromos-fokhagymás csirke

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés