Citromos-gombás párolt csirke recept

Citromos-gombás párolt csirke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2066

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyszerű sültből citrommal és gombával könnyű ünnepi ételt varázsolhatunk.

4 személyre

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 db kicsontozott csirkemell bőr nélkül kb. 125 g/db
  • 2 db citrom leve
  • 150 g gomba negyedekre vágva
  • 125 ml csirkealaplé
  • 1 evőkanál összevágott friss kakukkfű vagy majoránna
  • 6 db újhagyma apróra vágva
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • néhány szál friss kakukkfű

Elkészítés

Hevítsünk olajat egy nagy, tűzálló tálban, és süssük barnára a csirkét mindkét oldalán.

Sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a citromlét, a gombát és az alaplét. Fedjük be, forraljuk fel, majd főzzük csendesen, időnként megkeverve kb. 20 percig, amíg a csirke meg nem puhul. Egészítsük ki egy kis alaplével vagy vízzel, ha a folyadék túl gyorsan elpárolog.

Vegyük ki a csirkemelleket az edényből, és tartsuk melegen. Forraljuk a maradék főzőlevet, amíg enyhén be nem sűrűsödik. Keverjük hozzá az összevágott kakukkfüvet vagy a majoránnát, az újhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Tálaljuk a csirkét, merjük rá a gombamártást, és díszítsük kakukkfűhajtással.

Tipp:

A tálaláshoz:
Párolt újburgonya és zöldbab vagy friss zöldborsó illik hozzá.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 756 kJ (180 kcal),
Szénhidrát 1 g,
Fehérje 28 g,
Zsír 7 g (ebből telített zsír 2 g)


Citromos-gombás párolt csirke

Citromos-gombás párolt csirke

Az egyszerű sültből citrommal és gombával könnyű ünnepi ételt varázsolhatunk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés