Citromos-kapros csirkemell

Citromos-kapros csirkemell

Zamatos zöldfűszeres csirkemell

4 személyre

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 db csirkemell bőr nélkül (kb. 75 dkg)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 db újhagyma vékonyan felkarikázva
  • 160 ml csirkealaplé
  • 2 db citrom frissen facsart leve
  • 4 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • 0.5 teáskanál só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat és a vaj felét. A húsokat megforgatjuk a lisztben, a fölösleget lerázzuk róluk. Mindkét oldalukat kb. 5-5 percig sütjük a zsiradékon, hogy szép aranybarnák legyenek, majd áttesszük őket egy tányérra.

A hagymát 1 perc alatt megfonnyasztjuk a serpenyőben, majd felöntjük az alaplével, a citromlét is hozzáadjuk, azután forrásig hevítjük. A tűzről levéve belekeverjük a hagymás lébe a maradék vajat.

Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, rájuk kanalazzuk a szósszá besűrűsödött lét, meg is forgatjuk benne, hogy mindenhol egyenletesen érje. Végül a húsokat lapostányérokra szedjük, és ha maradt még szaft a serpenyőben, azzal meglocsolva tálaljuk.