Citromos-krémsajtos szelet forró áfonyaöntettel recept

Citromos-krémsajtos szelet forró áfonyaöntettel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
753

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Utálatos esős napokon szív- és lélekmelengető édesség:-)

4 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 teáskanál só
  • 2 dl víz

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál méz
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 db tojás

Öntethez

  • 25 dkg fagyasztott áfonya
  • 1 dl víz
  • 0.5 db citrom leve

Elkészítés

A tésztához a lisztet és az apró darabokra vágott vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, tojást, mézet, reszelt citromhéjat, majd apránként a vízzel rugalmas, könnyen alakítható tésztává gyúrjuk. Egy kb. 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben kézzel szétnyomkodjuk, peremtől peremig érjen.

A krémhez a mascarponét a tojással, mézzel, citromlével kikeverjük egy kézi habverő segítségével. Ezután egyenletesen elosztjuk a tésztán. Forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Az öntethez az áfonyát egy lábasban a vízzel összefőzzük, épp hogy egyet forrjon. Botmixerrel pürésítjük, aki nem szereti a magokat, szűrőn át is passzírozhatja. A citromlével ízesítjük.

A süteményt felszeletelve és az áfonyaönettel megöntözve tálaljuk.


Citromos-krémsajtos szelet forró áfonyaöntettel recepthez kapcsolódó receptek

Citromos-krémsajtos szelet forró áfonyaöntettel

Citromos-krémsajtos szelet forró áfonyaöntettel

Utálatos esős napokon szív- és lélekmelengető édesség:-)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés