Citromos-morzsás muffin recept

Citromos-morzsás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
363

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A muffintésztát előre elkészíthetjük, és a hűtőben tarthatjuk addig, amíg vendégek meg nem érkeznek. A süti így 20 perc alatt elkészül, és frissen valami fenséges!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 60 dkg liszt
  • 80 dkg cukor
  • 0.75 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.75 kiskanál só
  • 8 db tojás
  • 24 dkg tejföl
  • 46 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé

A tetejére:

  • 7.5 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg hideg vaj, felkockázva

A mázhoz:

  • 10 dkg cukor
  • 5 evőkanál citromlé

Elkészítés

A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban összedolgozzuk, míg egy másik tálban a tojásokat, a tejfölt, a vajat, valamint a citrom héját és levét. A két tál tartalmát ezután lazán összekeverjük. A kiolajozott vagy muffinpapírral bélelt formákat háromnegyedig töltjük.

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, hozzámorzsoljuk a vajat, majd az egészet ráhintjük a tésztára.

180 °C-on 20-25 percig sütjük, vagy amíg a muffinba szúrt fogpiszkáló már tisztán húzható ki a tésztából. Az elkészült muffinokat 5 percig pihentetjük, mielőtt kiemeljük a sütőformákból. A mázhoz egy kis tálban minden szükséges hozzávalót összekeverünk, és a meleg muffinokra permetezzük. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 308 kalória, 13 g zsír (ebből telített zsír 8 g), 77 mg koleszterin, 159 mg nátrium, 43 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Citromos-morzsás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Citromos-morzsás muffin

Citromos-morzsás muffin

A muffintésztát előre elkészíthetjük, és a hűtőben tarthatjuk addig, amíg vendégek meg nem érkeznek. A süti így 20 perc alatt elkészül, és frissen valami fenséges!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés