Citromos-petrezselymes pulyka recept

Citromos-petrezselymes pulyka
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1648

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az elegáns, illatos fogás omlós pulykahúsból és könnyű, citrommal ízesített mártásból áll.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db citrom
  • 8 szál petrezselyem
  • 4 vékony szelet pulykamell vagy pulykacomb (egyenként kb. 12–13 dkg)
  • só és fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál tyúkhúsalaplé

Elkészítés

Előmelegítünk egy tálat. Az egyik citrom levét egy keverőtálba facsarjuk és félretesszük. A másik citromot forró vízben alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük és félretesszük a díszítéshez. A petrezselymet megmossuk és szárazra töröljük. 2 szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra összevágjuk és félretesszük.

A pulykaszeleteket két frissentartó fólia közé helyezzük és nyújtófával óvatosan vékonyra kiverjük. Megsózzuk és megborsozzuk.

Egy nagy serpenyőben magas hőmérsékleten az olajat és a vaj felét habosodásig hevítjük. A hússzeletek mindkét oldalát másfél percig sütjük, míg kissé megpirulnak, és a belsejük már nem rózsaszín. Az előmelegített tálra helyezzük őket.

A húsalaplét a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és kevergetve feloldjuk benne a pecsenyelé letapadt sűrűjét. Hozzáadjuk a citromlé felét, a maradék vajat és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük és ízlés szerint még egy kis citromlevet adunk hozzá, majd citromszeletekkel és a félretett petrezselyemmel díszítjük.

Tipp:

Köretként vegyes zöld saláta és ropogós kenyér illik hozzá. De készíthetünk hozzá főzeléket is vagy wokban sült póréhagymát sárgarépával, esetleg rozmaringos újkrumplit.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 281 kcal/1180 kJ energia, 0,5 g szénhidrát, 31 g fehérje, 17 g zsír (ebből 8 g telített zsírsav),vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Citromos-petrezselymes pulyka

Citromos-petrezselymes pulyka

Ez az elegáns, illatos fogás omlós pulykahúsból és könnyű, citrommal ízesített mártásból áll.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés