Citromos-petrezselymes pulyka

Citromos-petrezselymes pulyka

Ez az elegáns, illatos fogás omlós pulykahúsból és könnyű, citrommal ízesített mártásból áll.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db citrom
  • 8 szál petrezselyem
  • 4 vékony szelet pulykamell vagy pulykacomb (egyenként kb. 12–13 dkg)
  • só és fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál tyúkhúsalaplé
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Előmelegítünk egy tálat. Az egyik citrom levét egy keverőtálba facsarjuk és félretesszük. A másik citromot forró vízben alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük és félretesszük a díszítéshez. A petrezselymet megmossuk és szárazra töröljük. 2 szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra összevágjuk és félretesszük.

A pulykaszeleteket két frissentartó fólia közé helyezzük és nyújtófával óvatosan vékonyra kiverjük. Megsózzuk és megborsozzuk.

Egy nagy serpenyőben magas hőmérsékleten az olajat és a vaj felét habosodásig hevítjük. A hússzeletek mindkét oldalát másfél percig sütjük, míg kissé megpirulnak, és a belsejük már nem rózsaszín. Az előmelegített tálra helyezzük őket.

A húsalaplét a serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, és kevergetve feloldjuk benne a pecsenyelé letapadt sűrűjét. Hozzáadjuk a citromlé felét, a maradék vajat és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük és ízlés szerint még egy kis citromlevet adunk hozzá, majd citromszeletekkel és a félretett petrezselyemmel díszítjük.