Citromos-sajtkrémes rolád recept

Citromos-sajtkrémes rolád
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1028

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A legfinomabb citromkrémes süti amit idáig készítettem és kóstoltam.

4 személyre

  • 4 db tojás (közepes méretű)
  • 1 db tojássárgája (közepes méretű)
  • 60 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 80 g búzaliszt
  • 1 késhegnyi Dr. Oetker sütőpor

A krémhez

  • 1 tasak Dr. Oetker lapzselatin (6 levél)
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 200 ml hideg habtejszín
  • 100 g porcukor

Elkészítés

A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)

Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)

Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve a sütőpapírral megfordítva lehúzzuk úgy, hogy egy lisztezett nyújtódeszkát liszttel meghintünk és ráfordítjuk a lapot, lehúzzuk a papírt a tésztáról, majd a papír tiszta felére feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Biztosak lehetünk benne, hogy a tészta tetejéről a klazur nem ragad rá a papírra. A felső piskótaréteg szépen megmarad.

A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A krémsajtot a citrom levével és a reszelt citromhéjjal elkeverjük. A lapzselatinhoz először 4 evőkanál krémsajtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék krémsajtot is. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot. Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.


Citromos-sajtkrémes rolád recepthez kapcsolódó receptek

Citromos-sajtkrémes rolád

Citromos-sajtkrémes rolád

A legfinomabb citromkrémes süti amit idáig készítettem és kóstoltam.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés