Citromos charlotte torta recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Charlott tortát már többször készítettem. Egyszerű: egy tálat kell kirakni és megtölteni a krémmel, azután hütőbe tenni, és a végén kiborítani a tálból. Lisztérzékenyeknek is elkészíthető, mivel a piskótához igen kevés lisztet használunk.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 4 db tojás
- 60 g cukor
- 10 kanál víz
- 8 kanál liszt
A töltelékhez:
- 25 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db citrom leve
A krémhez:
- 6 dl tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 db citrom leve és héja
- habfixáló
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral és hideg vízzel felverjük. Amikor felvertük jó keményre, akkor a sárgáját beletesszük, és még a lisztet is hozzáadjuk. Ezt a tésztát szögletes tepsiben kisütjük, úgy hogy a tepsit sütőpapírral kibéleljük. Kb. 30 perc alatt elkészül.
Amikor megsült, akkor vizes ruhával felcsavarjuk, hogy könnyebben lehessen feltekerni. A krémhez a hozzávalóit habosra keverjük, és a megsült tésztát megkenjük ezzel a krémmel.
Amikor mindezzel elkészültünk előveszünk egy tálat, amelyben a felcsavart tésztát felvágjuk és beletesszük. 6 dl tejszínt felverünk 4 evőkanál cukorral, mikor már kemény, akkor hozzáadjuk habfixálót és még 1 citrom levét, és lereszelt héját. Ebbe a felvert tejszínbe tehetünk apróra vágott narancsot is.
Amikor már a tálba tettük egy éjszakát hagyjuk állni, és a végén amikor kiborítjuk megkenjük olvasztott csokival. Hütve, finom limonádéval igazi nyári hűsitő édesség. Elrontani nem lehet, egyszerű és finom.