Citromos charlotte torta

Citromos charlotte torta

Charlott tortát már többször készítettem. Egyszerű: egy tálat kell kirakni és megtölteni a krémmel, azután hütőbe tenni, és a végén kiborítani a tálból. Lisztérzékenyeknek is elkészíthető, mivel a piskótához igen kevés lisztet használunk.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 60 g cukor
  • 10 kanál víz
  • 8 kanál liszt

A töltelékhez:

  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db citrom leve

A krémhez:

  • 6 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db citrom leve és héja
  • habfixáló
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral és hideg vízzel felverjük. Amikor felvertük jó keményre, akkor a sárgáját beletesszük, és még a lisztet is hozzáadjuk. Ezt a tésztát szögletes tepsiben kisütjük, úgy hogy a tepsit sütőpapírral kibéleljük. Kb. 30 perc alatt elkészül.

Amikor megsült, akkor vizes ruhával felcsavarjuk, hogy könnyebben lehessen feltekerni. A krémhez a hozzávalóit habosra keverjük, és a megsült tésztát megkenjük ezzel a krémmel.

Amikor mindezzel elkészültünk előveszünk egy tálat, amelyben a felcsavart tésztát felvágjuk és beletesszük. 6 dl tejszínt felverünk 4 evőkanál cukorral, mikor már kemény, akkor hozzáadjuk habfixálót és még 1 citrom levét, és lereszelt héját. Ebbe a felvert tejszínbe tehetünk apróra vágott narancsot is.

Amikor már a tálba tettük egy éjszakát hagyjuk állni, és a végén amikor kiborítjuk megkenjük olvasztott csokival. Hütve, finom limonádéval igazi nyári hűsitő édesség. Elrontani nem lehet, egyszerű és finom.