Citromos csirkemell sárgadinnye-salsával recept

Citromos csirkemell sárgadinnye-salsával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2236

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ünnepeljük a nyarat ezzel az édes sárgadinnyéből, zöldsalátából, csirkehúsból és citrusfélékből összeállított, s egy kevés csilipaprikával fűszerezett finomsággal! Egészséges étel a javából, nyugodtan megpakolhatjuk vele a tányérunkat.

4 személyre

  • 4 db filézett csirkemell bőr nélkül, felszeletelve
  • 1 db friss, zöld húsú csilipaprika
  • 6 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 kiskanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
  • bors, ízlés szerint
  • 1 db nagy uborka
  • 1 db kis sárgadinnye 2, 5 cm-es kockákra vágva
  • 17.5 dkg félbe vágott koktélparadicsom
  • 2 evőkanál nagyon vékony csíkokra vágott friss bazsalikom
  • 8.5 dkg friss vegyes salátalevél

Elkészítés

A grillsütőt mérsékelt hőfokra állítjuk. A csirkemell szeletek mindkét oldalát megborsozzuk. Kicsumázzuk a csilipaprikát, és apróra vágjuk. Egy lapos tálban elkeverünk 2 evőkanálnyi zöldcitromlét a fokhagymával, a szójaszósszal és 1 kiskanálnyi csilivel. A húst beleforgatjuk a páclébe. Lefedjük, majd szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg elkészítjük a salsát. Közben egyszer megfordítjuk.

Az uborkát hosszában félbe vágjuk. Egy kiskanállal kikaparjuk a magokat. Vékonyan felszeleteljük. Az uborkát, a sárgadinnyét, a paradicsomot, a bazsalikomot, a maradék csilit és a zöldcitromlét egy közepes tálban jól összekeverjük, majd félretesszük.

Leöntjük a páclét a húsról. Vékonyan bekenjük a szeleteket olívaolajjal, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel. Oldalanként körülbelül 5 percig grillezzük.

A húst vágódeszkára tesszük, és ferdén, 1 cm vastag csíkokra vágjuk. Beleforgatjuk a salsába. A salátaleveleket 4 tányérra rendezzük, és rákanalazzuk a csirkés-sárgadinnyés keveréket.

Tipp:

• A csirkét más sovány húsokkal, például pulykamellel, sertés szűzpecsenyével vagy marhabélszínnel is helyettesíthetjük. A kevésbé tüzes változathoz csilipaprika helyett 1 kiskanál enyhén csípős csiliport használunk. Felét a csirke páclevébe, másik felét a salsába tesszük. A salsához még 15 dkg feldarabolt friss vagy konzervananászt is adhatunk. Római saláta-levelekre halmozva tálaljuk az ételt.

Miért egészséges?

• A narancssárga húsú dinnyék – például a sárgadinnye vagy a kantalup – sok béta-karotint tartalmaznak. Ez az antioxidáns hatású vegyület csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát. A csilipaprikában sok a C-vitamin, több, mint az édes paprikákban. A csípős ízért felelős kapszaicin nevű hatóanyagot régóta használják fájdalomcsillapításra.

A recept tápértéke:

Energia 180 kcal, zsír 4 g (ebből telített 1 g), fehérje 28 g, szénhidrát 10 g, nátrium 210 mg (só 0,52 g), élelmi rost 2 g., Hasznos káliumforrás (909 mg)


További Szezon kategóriák

Citromos csirkemell sárgadinnye-salsával

Citromos csirkemell sárgadinnye-salsával

Ünnepeljük a nyarat ezzel az édes sárgadinnyéből, zöldsalátából, csirkehúsból és citrusfélékből összeállított, s egy kevés csilipaprikával…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés