Citromos joghurttorta recept

Citromos joghurttorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2095

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű, csábító nyalánkság!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg barna cukor
  • 5 dkg Rama + a formába
  • 3 db tojás
  • 2.2 dl joghurt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 17 dkg sütőporos liszt + a formába

A töltelékhez:

  • 8 evőkanál lemon curd (citromkrém)
  • 5 evőkanál joghurt

A tetejére:

  • 20 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 7 dkg porcukor

A citromkrémhez:

  • 1.8 dl citromlé
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 7 dkg vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A cukrot és a Ramát kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk a joghurtot és a citromhéjat, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet.

A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a tésztához forgatjuk, majd a masszát egy Ramával kikent, kilisztezett tortaformába kanalazzuk, és 60-75 perc alatt aranybarnára sütjük. 10 perc elteltével kivesszük a formából, és egy rácsra tesszük hűlni.

Citromkrém készítése: A citromlét elkeverjük a citromhéjjal és a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat, és vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük (6-8 perc).

A tésztát vízszintesen négyfelé vágjuk. A legalsó részt megkenjük a citromkrém felével, ráhelyezzük a következő lapot, ezt megkenjük a joghurttal, majd újabb lapot teszünk rá, amire újra citromkrém kerül. Erre ráhelyezzük az utolsó tésztalapot.

A krémsajtot elkeverjük a joghurttal és a porcukorral, és egy spatulával a torta tetejére kenjük. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.


Citromos joghurttorta recepthez kapcsolódó receptek

Citromos joghurttorta

Citromos joghurttorta

Könnyű, csábító nyalánkság!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés