Citromos lencseleves recept

Citromos lencseleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2394

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a testes, krémszerű téli leves a pörkölt fűszerek meleg aromáját a citrusfélék remek, pikáns ízvilágával egyesíti.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 250 g vöröshagyma durvára vágva
  • 250 g vörös lencse megmosva és lecsepegtetve
  • 1.2 liter csirke- vagy zöldségalaplé
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 0.5 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 db leve
  • 4 szelet hártyavékony citromkarika
  • fekete bors

Elkészítés

Hevítsük fel az olajat egy vastag falú lábasban. Tegyük bele a fokhagymát és a vöröshagymát, és közepes lángon pirítsuk 6-7 percig, amíg meg nem barnul. Gyakran keverjük meg, hogy le ne ragadjon.

Adjuk hozzá a lencsét, és pirítsuk tovább 1-2 percig. Ezután engedjük fel az alaplével, állítsuk nagy lángra és forraljuk fel a levest. Majd mérsékeljük a lángot, fedjük be, és főzzük lassú tűzön 15-20 percig, amíg a lencse épphogy megpuhul.

Tegyünk egy teflonserpenyőt nagy lángra, szórjuk bele a koriandert és a köményt, és pörköljük 1-2 percig, amíg az aroma felszabadul, majd öntsük a levesbe.

Állítsuk nagyobb lángra a levest, tegyük bele a citromlét és a citromkarikákat, ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük lassú tűzön 5 percig. Szórjunk a levesbe kevés fekete borsot, és tálaljuk.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként
Energia 1096 kJ (261 kcal),
Szénhidrát 40 g,
Fehérje 18 g,
Zsír 5 g (ebből telített zsír 1 g)


Citromos lencseleves recepthez kapcsolódó receptek

Citromos lencseleves

Citromos lencseleves

Ez a testes, krémszerű téli leves a pörkölt fűszerek meleg aromáját a citrusfélék remek, pikáns ízvilágával egyesíti.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés