Citromos linguine recept

Citromos linguine
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
376

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes!

2 személyre

  • 40 dkg olasz linguine tészta
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 db citrom héja
  • 1.5 dl tejszín
  • tengeri só, őrölt fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál vaj
  • frissen reszelt parmezán
  • 2 teáskanál kapribogyó

Elkészítés

A tésztát felteszem főni. A fokhagymát zúzottan belekeverem, majd a vajon épphogy megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Sózom, borsozom, beledobom az alaposan átöblített kapribogyót, majd összeforralom. A bazsalikomleveleket összevagdalom, és beledobom, majd az egész szószt a leszűrt tésztára öntöm. Reszelt parmezánnal bőven megszórva már ehetjük is.


Citromos linguine recepthez kapcsolódó receptek

Citromos linguine

Citromos linguine

Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés