Citromos medvehagymaleves túrógombóccal recept

Citromos medvehagymaleves túrógombóccal
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
904

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kissé savanykás leveshez nagyon jól illik a túrógombóc.

4 személyre

  • Hozzávalók a leveshez:
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák (v. zöldség)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • petrezselyemzöld
  • 0.5 dl citrom leve és reszelt héja
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt fehér bors
  • szercsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liter víz
  • olívaolaj
  • őrölt fehér bors

Túrógombóc hozzávalói:

  • 20 dkg túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás

Elkészítés

A zöldségeket és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A medvehagymát és a petrezselyemzöldet alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel vékony csíkokra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már üveges, adjuk hozzá a felaprított zöldségeket, majd keverjük össze és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a vékonyra felcsíkozott medvehagymát és a petrezselyemzöldet, reszeljük rá a citromhéját, majd nyomjuk rá a citromlevet. Kevergetve pároljuk pár percig, és közben szórjuk meg ízlés szerint a fűszerekkel.

A megpárolódott zöldségeket ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, és adjuk hozzá a leveskockát, majd főzzük kb. 30 percig.

Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk ki, de főzni már nem kell.

Tegyük bele egy tálba a túrót, majd villával törjük egy kicsit össze. Ezután kanalazzuk hozzá a búzadarát, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá a kissé felvert tojást. Végül gyúrjuk alaposan össze, majd pihentessük kb. 30 percig.

Ezután nedves kézzel, formázzunk kisebb gombócokat a masszából, majd enyhén sós, forrásban lévő vízbe, főzzük pár perc alatt puhára. Amikor a gombócok készre főttek, egy szűrőkanállal szedjük ki a vízből, és alaposan csepegtessük le.

Tálaláskor tegyünk néhány túrógombócot a tányérba, majd merjük rá a levest és úgy kínáljuk.


Citromos medvehagymaleves túrógombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Citromos medvehagymaleves túrógombóccal

Citromos medvehagymaleves túrógombóccal

A kissé savanykás leveshez nagyon jól illik a túrógombóc.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés