Citromos muffin

Citromos muffin

Ez a citromos süti recept a kedvencem, de ezúttal nem őzgerinc-, hanem muffin formát használtam.

4 személyre

  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 7 dkg liszt
  • 6 dkg Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
  • 1 kk Dr. Oetker sütőpor

A mázhoz

  • 12 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 12 db koktélcseresznye
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Előkészítjük a muffinsütőt és kibéleljük a kapszlikkal.

Elkészítés: a kevert tésztát a hozzávalókkal együtt géppel jól kikeverjük, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk. Legalább félig megtöltjük a kapszlikat, majd mindegyikre koktélcseresznyét helyezünk. Előmelegített sütőben, 170 fokon alsó-felső sütéssel 30 percig sütjük.

A mázhoz kikeverjük a citromlevet a porcukorral. A kihűlt muffinokat kiszedjük a papírból és megfordítva a tálra rakjuk, majd a citromos mázzal bevonjuk őket és száradni hagyjuk. Koktélcseresznyével díszítjük.