Citromos „palacsinta” recept

Citromos „palacsinta”
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2319

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Becsüld meg! - Mennyit kell, és készíts kétszer annyit!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg liszt
  • 2.5 kiskanál sütőpor
  • 7 dkg cukor
  • 20 dkg ricotta
  • 1.8 dl tej
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 6 dkg olvasztott Rama + egy kevés a sütéshez
  • 2 db tojás
  • 12 dkg porcukor
  • citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a cukorral egy edénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a ricottát, a tejet, a citromhéjat,a Ramat és a tojássárgáját, és alaposan összedolgozzuk.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tésztával.

Felhevítünk egy tefl onserpenyőt, kikenjük egy kevés Ramaval, majd a tésztából evőkanálnyi adagokat kanalazunk bele, és a korongok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt meghempergetjük a porcukorban, majd citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.


Citromos „palacsinta” recepthez kapcsolódó receptek

Citromos „palacsinta”

Citromos „palacsinta”

Becsüld meg! - Mennyit kell, és készíts kétszer annyit!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés