Citromos piskóta citromos tejszínhabbal recept

Citromos piskóta citromos tejszínhabbal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1675

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha valaki savanykásabban szereti, egy citrom helyett kettőt használjon fel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A habhoz:

  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A habhoz a tejszínt, cukrot és citromlevet habszifonba töltjük, jól lezárjuk és kissé összerázzuk. Beletekerjük a habpatront, jó alaposan összerázzuk, és hűtőbe tesszük. Ha nincs habszifon, akkor a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd mielőtt teljesen kész lenne, hozzácsorgatjuka citrom levét. Ezt is behűtjük.

A piskótához a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A fehérjét különválasztjuk a sárgájától. A fehérjét habbá verjük, kanalanként adagoljuk bele a cukrot, majd teljesen keményre verjük fel. Egyesével belekeverjüka sárgáját is, majd a végén óvatosan kanalanként a lisztet. 10 percet állni hagyjuk, óvatosan felkeverjük, sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe öntjük. Berakjuk a sütőbe és a hőmérsékletet visszavesszük 160 fokra. Ne nyissuk ki addig a sütőt, amíg az illatát nem érezzük, különben összeesik. Akkor jó, ha barna a teteje, de tűpróbával ellenőrizzük, tényleg átsült a közepe is.

Ha kihűlt, kockára vágjuk, a tetejére nyomjuk/halmozzuk a tejszínhabot.


Citromos piskóta citromos tejszínhabbal recepthez kapcsolódó receptek

Citromos piskóta citromos tejszínhabbal

Citromos piskóta citromos tejszínhabbal

Ha valaki savanykásabban szereti, egy citrom helyett kettőt használjon fel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés