Citromos piskóta citromos tejszínhabbal

Citromos piskóta citromos tejszínhabbal

Ha valaki savanykásabban szereti, egy citrom helyett kettőt használjon fel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A habhoz:

  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db citrom leve
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A habhoz a tejszínt, cukrot és citromlevet habszifonba töltjük, jól lezárjuk és kissé összerázzuk. Beletekerjük a habpatront, jó alaposan összerázzuk, és hűtőbe tesszük. Ha nincs habszifon, akkor a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd mielőtt teljesen kész lenne, hozzácsorgatjuka citrom levét. Ezt is behűtjük.

A piskótához a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A fehérjét különválasztjuk a sárgájától. A fehérjét habbá verjük, kanalanként adagoljuk bele a cukrot, majd teljesen keményre verjük fel. Egyesével belekeverjüka sárgáját is, majd a végén óvatosan kanalanként a lisztet. 10 percet állni hagyjuk, óvatosan felkeverjük, sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe öntjük. Berakjuk a sütőbe és a hőmérsékletet visszavesszük 160 fokra. Ne nyissuk ki addig a sütőt, amíg az illatát nem érezzük, különben összeesik. Akkor jó, ha barna a teteje, de tűpróbával ellenőrizzük, tényleg átsült a közepe is.

Ha kihűlt, kockára vágjuk, a tetejére nyomjuk/halmozzuk a tejszínhabot.