Ha valaki savanykásabban szereti, egy citrom helyett kettőt használjon fel.
A habhoz a tejszínt, cukrot és citromlevet habszifonba töltjük, jól lezárjuk és kissé összerázzuk. Beletekerjük a habpatront, jó alaposan összerázzuk, és hűtőbe tesszük. Ha nincs habszifon, akkor a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd mielőtt teljesen kész lenne, hozzácsorgatjuka citrom levét. Ezt is behűtjük.
A piskótához a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A fehérjét különválasztjuk a sárgájától. A fehérjét habbá verjük, kanalanként adagoljuk bele a cukrot, majd teljesen keményre verjük fel. Egyesével belekeverjüka sárgáját is, majd a végén óvatosan kanalanként a lisztet. 10 percet állni hagyjuk, óvatosan felkeverjük, sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe öntjük. Berakjuk a sütőbe és a hőmérsékletet visszavesszük 160 fokra. Ne nyissuk ki addig a sütőt, amíg az illatát nem érezzük, különben összeesik. Akkor jó, ha barna a teteje, de tűpróbával ellenőrizzük, tényleg átsült a közepe is.
Ha kihűlt, kockára vágjuk, a tetejére nyomjuk/halmozzuk a tejszínhabot.