Citromos piskóta rolád recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 evőkanál cukor
A krémhez:
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db citrom leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 8 evőkanál cukor
Elkészítés
A tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. 180C-on megsütjük egy 35x40-es tepsiben, kivesszük és feltekerve hagyjuk hűlni.
Krém:A tejet a pudingporral a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgákkal meg a cukor felével jól összekeverjük és kislángon folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. Megkenjük a piskótát, kívül is és villával bevonalkázzuk majd szeletelt citrommal díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük.