Citromos piskóta rolád recept

Citromos piskóta rolád
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5220

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál cukor

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 8 evőkanál cukor

Elkészítés

A tojást habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. 180C-on megsütjük egy 35x40-es tepsiben, kivesszük és feltekerve hagyjuk hűlni.

Krém:A tejet a pudingporral a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgákkal meg a cukor felével jól összekeverjük és kislángon folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük majd a kihűlt főzött krémhez adjuk. Megkenjük a piskótát, kívül is és villával bevonalkázzuk majd szeletelt citrommal díszítjük. 2 órára hűtőbe tesszük.


Citromos piskóta rolád recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés