Citromos rizspuding recept

Citromos rizspuding
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2206

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kis szende - hogy milyen csábító!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg rizs
  • 5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom héja
  • 1 dl citromlé
  • 3 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A rizst sós vízben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

A vajat, a cukrot és a citromhéjat egy mixerrel krémmé keverjük. Hozzáöntjük a citromlét, a tojássárgáját, a lisztet és a tejet.

A tojásfehérjéket habbá verjük, és vigyázva a citromos masszához keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a főtt rizst is.

Kivajazott sütőformába öntjük, a sütőformát pedig egy hőálló edénybe tesszük, amelyet a sütőforma feléig megtöltünk vízzel.

A sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.


Citromos rizspuding

Citromos rizspuding

A kis szende - hogy milyen csábító!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés